GOING FOR GOLD

Door: Paul Lindeboom

Op woensdag 30 maart werd door de vertegenwoordigende teams van alle krijgsmachtdelen in Den Helder gestreden om het Nationale Militaire Kampioenschap Zaalvoetbal. Vanuit de LO/Sportorganisatie stonden Sigi Carrera (dames) en John de Graaf (heren) aan de zijlijn om hun teams naar een zo goed mogelijke prestatie te stuwen. Hoe dit afliep?

Sigi Carrera
“De verwachte finale was ook dit jaar weer CLAS tegen KMAR. In de poule fase wisten we de Kmar al te verslaan en konden we met het goede gevoel de finale in.
De start van de finale was goed, we kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Door het goede spel kon de volgende treffer niet uitblijven en zo stond het 2-0. De Kmar mochten we echter niet onderschatten en nog voor rust kwamen ze terug tot 2-1.
De 2e helft was pas net onderweg en zo stond het 3-1 voor Clas. Nu was het een kwestie om de wedstrijd uit te spelen. Helaas vond de Kmar hun derde adem en kwamen ze terug tot 3-2. Het spel golfde vanaf dat moment op en neer met kansen over en weer. Met nog 1 min 46 sec te spelen, rolde op miraculeuze wijze de 3-3 in de goal. Hierbij raakte onze doelvrouw geblesseerd. Mede door de adrenaline kon ze gelukkig toch door. Nu was het tijd om de resterende 1,5 minuut vol voor de aanval te gaan. Dit resulteerde met nog 50 sec te spelen in de 4-3. Nu was het de kunst om de laatste seconden goed uit te spelen. Dit lukte en de ontlading, na het verliezen van de finale vorig jaar, was groot. Nu was het met spanning kijken naar de mannen, zouden zij het feest compleet kunnen maken?”

John de Graaf
“Na de moeizame poule wedstrijden stonden de mannen van de CLAS in de finale. Zoals zo vaak was de Marine de tegenstander, in de poule hadden we met 2-0 van hen verloren.
De eerst helft had de Marine het initiatief. De Landmacht verdediging stond echter als een blok. Kwam de Marine er al een keer doorheen, dan stond de keeper op zijn post met de meest briljante reddingen. Vanuit de verdediging was de Landmacht zeer gevaarlijk in de counter. De 1-0 viel na vijf minuten voor de Landmacht. De 2-0, acht minuten later, was een perfecte snelle counter die door direct spel bij de 2e paal werd ingetikt.
De 2e helft was nog geen drie minuten oud of de Landmacht scoorde 3-0 uit een mooie aanval. De Marine speelde hierna alles of niks. Maar steeds stond de verdediging op de goede plaats. En anders was het de briljante keeper die op zijn post stond. Zelfs een strafschop pakte hij. Vier minuten voor tijd scoorde de Marine dan toch de 3-1. Verder kwamen ze echter niet. Sterker nog, een minuut voor tijd scoorde de Landmacht de 4-1 en was de titel een feit. Een top teamprestatie van de Landmacht die mooi in het toernooi gegroeid is.”