VOORBEREIDING OP DE KENTISH CUP

Door: Michael van Rijn

Bij het Nederland Militaire Equipe voetbal (NME), die zich eind november vorig jaar nog gekwalificeerd hebben voor de Military World Games in Zuid – Korea, maar helaas niet mochten gaan, hebben er verschillende mutaties plaats gevonden. Zo hebben we afscheid moeten nemen van onze trainers Joel, Dennis en Ted, maar ook van enkele spelers waaronder onze collega Sigi Carrera (op de bovenstaande foto links naast Michael, red.), die de laatste jaren geteisterd werd door blessureleed. Kortom, er is altijd een tijd van komen en een tijd van gaan. Wij willen de trainers en spelers die het schip hebben verlaten nogmaals bedanken voor alle inspanningen die zij hebben geleverd voor het NME!

Nieuwe trainersstaf
Uiteindelijk heeft de BIMS een nieuwe trainersstaf aan moeten stellen en deze heeft vorm gekregen bestaande uit de volgende personen: John van den Hoof, Jos Mekkes en Jan Willem van Schooten, die vol goede moed de lijn door willen trekken van de vorige trainersstaf. Het eerste evenement is de Kentish Cup, die van 6 t/m 11 december dit jaar plaats gaat vinden in Orange in Frankrijk.

Ter voorbereiding op de Kentish Cup, werkt het Nederlands Militair Elftal (NME) een aantal oefenwedstrijden af. Afgelopen woensdag 7 oktober stond de wedstrijd tegen de amateurs van PSV, uitkomend in de 2 e klasse F op zondag, op het programma. Het bekende, en in een prachtig bosrijk gelegen, sportcomplex de Herdgang werd het strijdtoneel van de 1 e oefenwedstrijd richting de Kentish Cup.

De eerste helft
Na de wedstrijdbespreking en een goede warming-up werd er om 20.00 uur afgetrapt op de Herdgang. We hadden als team de opdracht meegekregen om vanuit goed positiespel tot kansen te komen en bij balbezit de tegenstander op de juiste momenten op hun helft onder druk te zetten, zodat we zo dicht mogelijk bij hun doel de bal af zouden pakken om vervolgens zo snel mogelijk tot scoren te kunnen komen. Vol goede moed probeerden wij op deze wijze PSV te bestrijden. De eerste 20 minuten van de wedstrijd ging dit redelijk, wat uiteindelijk resulteerde in 1-0 voorsprong door debutant Quincy.

Dit strijdplan bleek echter wel veel kracht en loopvermogen te kosten. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de ruimtes op het veld steeds groter doordat het niet meer te belopen was. PSV kreeg steeds meer de overhand en werd ook steeds gevaarlijker. Met name de vleugelspitsen van PSV zorgden met hun snelheid voor veel gevaar op onze helft. Uiteindelijk maakte PSV dan ook gelijk en kwam zelfs net voor rust op een 2-1 voorsprong. Het strijdplan bleek uiteindelijk niet meer goed uit de verf te komen, want steeds kon PSV, onder leiding van oud 1 e elftal speler Geoffrey Promayon, onder de druk uit voetballen.

Na de thee
In de rust werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd door de trainer. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft echter weinig. PSV bleef de bovenliggende partij en het NME had moeite om daar iets tegenover te zetten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en dat maakte het nog lastiger om terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk maakte PSV er 3-1 van en dat was de nekslag voor het NME. Kleine kanttekening blijft wel dat een aantal jongens niet hun niveau haalden deze wedstrijd.

PSV sterker
Kort samengevat kunnen we concluderen dat PSV terecht heeft gewonnen. Het NME heeft nog een aantal stappen te maken om een goed resultaat te halen op de Kentish Cup. Gelukkig staan er nog 2 oefenwedstrijden op het oefenprogramma om daaraan te kunnen werken. Op woensdag 4 november a.s. zal het NME het opnemen tegen de Merino boys uit Veenendaal. De Merino Boys spelen 1e klasse op zaterdag en u bent van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen.
.