Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

VERSLAG VRIENDEN VAN DE LO&SPORT GOLFDAG 2018
VRIJDAG 31 AUGUSTUS

Door: Fred de Ruijter

Vrijdag 31 augustus was het dan zover: het eerste lustrum voor de jaarlijkse Golfdag voor de vrienden van de LO&SPORT. Voor de 5 de maal werd het evenement georganiseerd, ditmaal bij de golfclub Almkreek in Almkerk. Ooit begonnen met het idee om de golfers een dag bij elkaar te brengen en samen een gezellige en sportieve dag te hebben. Dat blijkt toch te voorzien in een bepaalde behoefte. Iedere golfer speelt toch zeker 1 keer per week op zijn “eigen” baan. Verschillende personen zijn er vaker in de week aanwezig. Wat veel gebeurd, is dat er eens in de zoveel tijd een uitstapje word gemaakt naar een andere baan. Alleen of in groepsverband reist men dan naar een andere golfclub naar keuze en loopt daar dan een 18 holes. Met dat idee in het achterhoofd. en natuurlijk het feit dat zo’n golfdag een hoog reüniegehalte in zich heeft, is de Golfdag voor de vrienden van de LO&SPORT ontstaan.

Vooraf kon men zich opgeven voor deze 5 de Golfdag. De inschrijving verliep rustig maar gestaag kwamen de aanmeldingen binnen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een aantal van 16 golfers die vanuit het hele land de moeite hadden genomen om naar Almkerk af te reizen. Vooraf waren er helaas enkele afmeldingen geweest i.v.m. eerder geplande vakanties of ziektes, anders was het aantal nog wat groter geweest. Deze editie was vooralsnog de golfdag met de meeste deelnemers.
Over de deelnemers gesproken: het was een ware mengelmoes van oud LO&SPORT personeel tot de wat jongere die net in het FLO tijdperk waren beland. Bij de ontvangst hoorde je vaak: Goh, wat leuk jou weer eens te zien!! Het was een “gekakel” van jewelste. Onder het genot van een kop koffie en een lekkere appelpunt werden al snel oude herinneringen opgehaald.

Na de opening konden de deelnemers in vooraf samengestelde flights van 3 hun golfkwaliteiten laten zien. Om 12.00 uur ging de eerste flight van start en de laatste vertrok ongeveer om 12.40 uur. Ongetwijfeld is er tijdens het lopen van de 18 holes nog wel het een en het ander van vroeger besproken. Bij binnenkomst een lekkere snack en een drankje (en meer) en nog gezellig napraten. Deze keer was Emiel Klaassen de man met de meeste Stableford punten en daarmee ook de winnaar. Om 18.00 uur gingen we aan tafel voor het diner en na afloop ging een ieder met een voldaan gevoel weer naar huis. Al met al een geslaagde golfdag met mooi weer!

Volgend jaar zullen Emiel Klaassen en René van Stokkem de 6 de Golfdag organiseren. Denk je dit lezende: “waarom heb ik eigenlijk niet meegedaan?”, dan is het volgend jaar jouw kans om wel mee te doen. De geplande dag is de laatste vrijdag van augustus, dus 30 augustus 2019!!!!

Het zou heel leuk zijn als er ook golfers meedoen die nog actief dienend zijn!

Plan het alvast in je agenda en hopelijk tot volgend jaar bij de 6 de Golfdag van de vrienden van de LO&SPORT.

Publicatiedatum: 20 september 2018